info@poliklinika-lastric.hr | +385 1 3733 999

Dobrodošli u Polikliniku Dr. Lastrić
suvremena dijagnostika i liječenje proširenih vena i oboljenja završnog debelog crijeva

Poliklinika Dr. Lastrić osnovana je u Zagrebu 1.09.1997. godine. Organizirani smo kao dijagnostičko-terapijska ustanova u kojoj se svi postupci rješavaju ambulantno – najčešće u jednome danu – a naši pacijenti imaju točne termine te mogu pouzdano planirati svoje vrijeme. Temelj našeg djelovanja je suvremena dijagnostika i liječenje oboljenja vena i završnog debelog crijeva, s osnovnim ciljem da na najjednostavniji i najučinkovitiji način riješimo vaše zdravstvene tegobe.

Zagreb, Stenjevečka 5
Malešnica, na zapadnom dijelu Zagreba,
pristupačna lokacija, veliki parkirni prostor

Od 1997. godine uspješno liječimo oboljenja vena i venskog sustava (proširene vene i kapilare), kao i oboljenja završnog debelog crijeva (hemoroidi, perianalna tromboza, analni abscesi i fistule, analna fisura i slično). Suvremeni način života i općenito kultura življenja na ovim prostorima nažalost je takva da se navedeni problemi uglavnom smatraju manje važnima u pogledu zdravog življenja.

Iza nas su izvanredni terapijski rezultati i više od 20.000 zadovoljnih pacijenata, a cilj nam je još dugo vremena biti prvi odabir pacijenata u Hrvatskoj i susjednim zemljama za probleme završnog debelog crijeva i venskog sustava nogu. Metodologija koju koristimo dokazana je višegodišnjim uspješnim rezultatima i jedinstvena je u Hrvatskoj, a njene specifičnosti možete saznati na ovim stranicama.

Flebologija

liječenje oboljenja vena i venskog sustava nogu

Proširene vene su estetski, ali prije svega ozbiljan zdravstveni problem.

Dva temeljna obilježja proširenih vena su raširenost, što potvrđuju statistički pokazatelji i komplikacije na koje moramo računati ako se ne liječe pravovremeno, a koje svakako želimo izbjeći.

Postoje samo dvije standardne metode liječenja proširenih vena, i obje se uspješno primjenjuju u Poliklinici Dr. Lastrić:

Prva je Suvremena operacija, koju smo 2015 godine unaprijedili kombiniranom tehnikom s vodenom parom.

Ovu metodu smo još 1997 godine uveli u rutinsku praksu, koja je do tada bila nepoznata u našim medicinskim krugovima. Od tada je obavljeno oko 6.000 uspješnih zahvata u lokalnoj Tumescencija anesteziji, koju smo također prvi počeli rutinski primjenjivati. Izvodi se u jednom aktu i nakon zahvata pacijent odlazi kući funkcionalno sposoban.

Druga je Endovenozna metoda koja je omogućena razvojem tehnologije, u javnosti poznata primjena lasera, radio frekventnih mikrovalova i sklerozacija pjenom. Kako tehnologija napreduje na raspolaganju je novi suvremeniji izvor energiju za ovu metodu - to je vodena para s povišenim tlakom koja je već u rutinskoj primjeni u našoj Poliklinici.

Koristeći vlastito iskustvo i prateći nova dostignuća naša Poliklinika je liječenje proširenih vena podigla na višu razinu, tako što koristimo različite metode, odnosno samo prednosti pojedine metode, a istodobno izbjegavamo nedostatke svake od njih.

Također se izvodi u jednom aktu i traje koliko i pojedinačna metoda.

Taj novi pristup naziva se Integrativni pristup.

Naše iskustvo i zadovoljni pacijenti uvjeravaju nas da je to optimalni izbor za liječenje proširenih vena.

vene i venski sustav nogu
Proktologija

liječenje oboljenja završnog debelog crijeva

Proktologija se bavi problemima, tegobama i bolestima završnog debelog crijeva – a to uključuje hemoroide, analnu fisuru, perianalnu trombozu, analni absces i fistulu, i druga česta oboljenja. Statistički promatrano, s problemima u predjelu završnog debelog crijeva, suočava se 3/4 odraslih. S tako velikom incidencijom oboljenja kod odrasle populacije nužno je ukazati na najoptimalnije mogućnosti pravovremene dijagnoze i odgovarajućeg liječenja problema na završnom debelom crijevu.

Suvremeni način života i kultura življenja modernog čovjeka takvi su da se navedeni problemi čak smatraju manje važnima. Da to baš i nije tako svjedoče mnogobrojni oboljeli kojima je kvaliteta života umanjena tegobama, koje ponekad mogu i ozbiljno ugroziti zdravlje.

Liječenje oboljenja završnog debelog crijeva u Poliklinici Dr. Lastrić isključivo je ambulantno, i najčešće u jednome danu. Svi zahvati su gotovo bezbolni i obavljaju se u lokalnoj tumescentnoj anesteziji, a tisuće zadovoljnih pacijenata svjedoče našoj kvaliteti i učinkovitosti liječenja.

završno debelo crijevo
MAJA_Transparent
Stručni tim Poliklinike Dr. Lastrić
stalno zaposleni kirurzi i medicinske sestre za Vašu skrb i liječenje

POŠALJITE SVOJ UPIT