info@poliklinika-lastric.hr | +385 1 3733 999

Prva poliklinika za vene u Hrvatskoj
S vama smo od 1997. godine - iza nas je više od 6000 uspješnih operacija vena

Flebologija je grana medicine koja se bavi problemima venskog sustava, ponajviše proširenim venama.

Zdrave vene su jedan od mnogih temeljnih aspekata našeg zdravlja. Pritom nije važno u kojoj smo životnoj dobi – spremate li se za trudnoću, naporno radite ili pak uživate u igri s vašim unucima – prepoznavanje simptoma i riziko faktora oboljenja vena od iznimne su važnosti za održavanje vašeg zdravlja, jer komplikacije do kojih će sigurno doći ukoliko se ne liječe proširene vene mogu ozbiljno narušiti zdravlje, pa čak i ugroziti život pacijenta.

Upravo su komplikacije do kojih će doći kod neliječenih oboljenja vena nogu razlog da se promijenio neprihvatljivi stav i mišljenje, koji je vrijedio donedavno čak i u medicinskim krugovima. Naime, do 80-ih godina 20 stoljeća medicina je imala jasan – mada nažalost netočan stav po pitanju liječenja proširenih vena. Bilo je uvriježeno mišljenje da su proširene vene uglavnom kozmetičko pitanje i da se medicinski ne treba ništa raditi ako pored estetskog izgleda nema tegoba. Stoga su pacijentima davani netočni i opasni savjeti da proširene vene ne treba operirati ako ne uzrokuju dodatne tegobe, jer će se one svakako ponovno javiti!

Naravno, to je zastarjelo i danas neprihvatljivo stajalište, jer je potvrđeno da proširene vene postaju nefunkcionalne, što se pogoršava i neminovno vodi do niza promjena u venskom sustavu koje vode razvoju komplikacija koje mogu biti iznimno opasne, čak i po život.

w-noge-05
VENE I VENSKI SUSTAV NOGU

Čak 85% krvi u tijelu odrasle osobe nalazi se upravo u venama. Naše vene imaju težak zadatak vratiti potrošenu krv do srca uz istodobno svladavanje jake gravitacijske sile, što je osobito izraženo u venama nogu. Naime, krv kroz arterije teče zahvaljujući srcu koje funkcionira kao pumpa, dok za pogon venske krvi to nije slučaj. Naravno, evolucijom su razvijeni mehanizmi koji omogućavaju normalni protok venske krvi.

...o venama i venskom sustavu nogu...
w-prosirene-vene-02
PROŠIRENE VENE I KAPILARE

Neovisno o tome u kojoj ste životnoj dobi – planirate trudnoću ili ste već trudni, igrate se sa svojom djecom ili unučićima, glumite u kazalištu, radite u frizerskom salonu, ili ste liječnik, prodavač, profesionalni vozač, menadžer, … – prepoznavanje simptoma oboljenja vena te pravovremeni odlazak liječniku i liječenje mogu Vam značajno pomoći da duže ostanete zdravi, aktivni i sretni u godinama koje su pred Vama.

...o proširenim venama...
w-lijecnik-05
LIJEČENJE PROŠIRENIH VENA

Proširene vene u Poliklinici Dr. Lastrić liječe se na jednostavan način, trajno i gotovo bezbolno, bez ožiljaka koji će narušavati ljepotu vaših nogu. No prije svega potrebno je napraviti dijagnostiku (pregled liječnika i ultrazvuk vena nogu), kako bi se mogao preporučiti najbolji pristup liječenju ovisno o stadiju oboljenja, kako bi rezultati bili trajni i uspješni – kako za Vaše zdravlje, tako i estetski, za ljepotu Vaših nogu.

...o liječenju proširenih vena...
c-operacija-03

Novi - integrativni pristup

Prednosti pojedinačnih metoda liječenja proširenih vena
u jednom aktu

Uz iskustvo od gotovo dva desetljeća i prateći nova dostignuća, Poliklinika Dr. Lastrić u rutinskoj praksi primjenjuje novi i suvremeni pristup za optimalno liječenje proširenih vena.

Polazište nam je opće priznato gledište da bi bilo idealno u liječenju koristiti prednosti i izbjeći nedostatke pojedinih metoda - što smo i postigli: zahvat se izvodi u jednom aktu koristeći različite tehnike, za pacijenta je ugodnije i oporavak je kraći, a rezultati su izvranredni…

Oboljenja vena na nogama pogađaju gotovo trećinu zapadne populacije - u prosjeku dvostruko češće žene nego muškarace, te je pitanje estetike još jače izraženo nego kod nekih drugih oboljenja. Samo liječenje ne mora biti niti skupo, niti bolno, niti tek privremeno – proširene vene liječe se na jednostavan način, gotovo bezbolno i trajno, bez ožiljaka koji će narušavati ljepotu vaših nogu. No važno je odabrati ispravnu metodu liječenja proširenih vena kako bi rezultati bili trajni i uspješni – kako za Vaše zdravlje, tako i estetski, za ljepotu Vaših nogu.

POLIKLINIKA DR. LASTRIĆ

Od 1997. godine pouzdano i učinkovito rješavamo vaše probleme s proširenim venama. 2015. godine unaprijedili smo Suvremenu operaciju kombiniranom tehnikom s vodenom parom, a od 2016. godine integrativnim pristupom koristimo sve prednosti različitih tehnika na jednome mjestu, u jednome aktu - jednostavno i bezbolno, a funkcionalni i estetski rezultat je odličan.

Naša referenca - preko 6.000 uspješnih zahvata.

POŠALJITE SVOJ UPIT